WELKOM

Sorbus o.a. is een onderzoeks- en adviesbureau dat gespecialiseerd is in kleinschalige projecten op het terrein van ‘community care’.
Contacteer ons
Scroll

SORBUS OA

Sorbus o.a. is een onderzoeks- en adviesbureau dat gespecialiseerd is in kleinschalige projecten op het terrein van de langdurige zorg en ondersteuning. Bij Sorbus o.a. kunt u terecht met vragen over zowel de opzet en uitvoering van praktijkgericht onderzoek als over beleidsstrategieën gericht op het versterken of behouden van burgerrollen van mensen met een beperking en van de leden van hun sociale netwerk. Bij de beantwoording van de vragen zullen bij Sorbus o.a. de wensen en behoeften van de mensen met een beperking zelf én hun sociale netwerk altijd centraal staan.


Waarom Sorbus?

Sorbus is de (latijnse) soortnaam van de ‘lijsterbes’, die in het Twents dialect een ‘kwekkeboom’ genoemd wordt. Aan de rand van Enschede staat aan de Kwekkeboomweg de monumentale boerderij Kwekkeboom…

De lijsterbes wordt ook wel kraalboom, kwetsenbeienboom of vogelbessenboom genoemd. De lijsterbes is zinnebeeld voor wijsheid, kracht en beschermt tegen het kwaad. Zij is bij de Kelten de toverboom. De Keltische druïden gebruikten lijsterbesstokken bij hun rituelen. Vooral in Wales wordt de lijsterbes als Heilige boom vereerd en volgens een oude Ierse legende zou de vrouw zijn ontstaan uit een lijsterbes.

Zijn er betere namen te bedenken voor een bureau dat is opgericht door Rick Kwekkeboom ?

Waarom o.a.?

Het gaat bij Sorbus o.a. niet alleen om onderzoek en advies… De werkzaamheden van het bureau omvatten ook het geven van presentaties, het schrijven van strategienota’s of het voorzitten van symposia. Sorbus o.a. kan en wil een bijdrage leveren aan die activiteiten waarin of waardoor de kwaliteit van leven van mensen met een beperking en hun sociale netwerk kan worden bevorderd.


Bij Sorbus o.a. gaat daarbij altijd om gericht meedenken over de manieren waarop mensen met een beperking én de leden van hun sociale netwerk de door hen gewenste burgerrollen kunnen vervullen. Uitgangspunt daarbij is dat een volwaardig burgerschap voor mensen met een beperking bijdraagt aan hun kwaliteit van leven én aan verrijking van de samenleving.
 


Contacteer ons

Vul hier uw gegevens in

en wij contacteren u zo snel mogelijk.